Niclas Wallin, Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Wallin om vad som händer

Det pratas ju om lagkapten Niclas Wallins vara eller icke vara i Luleå Hockey kommande säsong. Han har som bekant problem med sina efterhängsna hjärnskakningar. Hockeyligans webb har tagit sig ett snack med Luleås kapten.

- Mitt spel bygger på att gå in i närkamper och jag har ingen plan B i mitt spel. Jag är ingen dribbler och just nu vet jag inte om jag är all in på närkampsspelet, men samtidigt är det långt kvar till säsongen. Men om jag ska spela måste jag kunna göra mig själv rättvisa och det vore inte heller rätt gentemot laget om jag inte kan spela mitt spel. Det är något som Luleå också har full förståelse för.

Wallin berättar också att han i dagarna ska på en magnetröntgen av huvudet och vad resultatet visar kan bli vägvisande i hans beslut om fortsatt spel eller nedlagd karriär.

- Jag har en remiss inskickad och min magnetröntgen lär nog bli vilken dag som helst nu. Jag vill bara få en bekräftelse på att det inte är något fel därinne och det tror jag inte heller att det är. Men man vet aldrig och därför vill jag också kolla upp det.

Hur ser din familj på det hela? (Hockeyligan frågar)
- De vet att jag har ett brinnande intresse, men de vill ju inte ha någon surgubbe hemma som har problem med störande ljud. Så visst har jag fått förslag på att lägga skridskorna på hyllan.

- Förhoppningsvis har jag ju inte ens levt halva mitt liv ännu och därför undrar man givetvis om jag kan ta några fler smällar. För om man mår som jag har gjort är det inte värt det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".