En tröja som är ett minne blott? Foto: Emil Östlund, Sveriges Radio

Avslöjar: Luleå Hockey och fansen är överens

Det har ju varit en evig debatt om Luleås klubbmärke på tröjan till nästa säsong. Luleå Hockey hade tänkt köra på som vanligt med den nya björnen men vissa luleåfans satte sig på tvären och ville ha tillbaka "Stålmannen".

Den sjunde juni är det dags för årsmöte och motioner om förslaget att ta tillbaka "Stålmannen" som logga på A-lagets matchtröjor är inlämnade och skulle då behandlas och röstas om. Men debatten blossade upp så pass ordentligt att Luleå Hockey ville komma fram till en kompromiss innan årsmötet äger rum.

Bloggen kan nu avslöja att det är gjort. Luleå Hockey och fansen som lämnat in motionerna är överens. Och det rör sig om en kompromiss som båda parter ska vara väldigt nöjda med enligt uppgift.

Exakta detaljer har jag inte men enligt uppgift rör det sig i huvudsak om den lösning klubbdirektören Peter Jidström presenterade i en av lokaltidningarna förra veckan.

Så, troligtvis kommer Luleå att spela med den gamla björnen på tröjorna nästa säsong som huvudlogga, med "Stålmannen-märket" någonstans på tröjan. Och vid speciella tillfällen finns en matchtröja med "Stålmannen" som huvudlogga att tillgå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista