Så här ska ni tänka "Bulan". Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Blir det någon mer?

Kommer Luleå värva någon mer till sitt lag för kommande säsong? Det är den stora frågan. Efter att Linus Klasen presenterats så höll sportchefen Lars "Osten" Bergström fortfarande dörren öppen.

- Det är i sådant fall en forward vi tittar efter, sa han då.

Pengar finns säkert. Luleå går plus för andra året i rad, man har höjt spelarbudgeten till denna säsong, man är av med en hel del stora löneposter och enligt uppgifter är Klasens lön till viss del finansierad av Hugo Stenbeck. Det gör att det säkert finns lite kulor i kassaskåpet som kan användas smidigt och smart. På en forward som exempel.

Jag har lekt lite med uppställningarna och är alla spelare som nu är under kontrakt friska och redo för spel så innebär det (enligt min uppställning) att Luleå skulle ha Kukan uppsatt som nionde back och Berglund och Mannberg uppsatt som två extraforwards. Och det när Luleå i sådant fall skulle ösa på med fyra fulla backpar och fyra fulla kedjor. Var i helsifyr skulle ännu en forward få plats? För vi måste väl utgå från att Luleå räknar med att man ska ha ett friskt lag under stora delar av säsongen även om skador/sjukdomar kommer av och till?

För mig så finns det bara ett svar: Kukan kommer få ställa in sig på att spela mycket med J20 och att vara extraback, oavsett om Wallin kan spela eller ej.

Daniel Mannberg och/eller Jonas Berglund lånas ut till något lag i närheten där Luleå behåller rätten att kalla tillbaka dessa vid behov.

Då kan man värva en till och skapa en ordentlig konkurrens om platserna på forwardssidan. Annars ser jag det som en omöjlighet. Luleå skulle annars sitta med 4-5 spelare på läktaren varje match man har fullt och friskt lag. Ohållbart i längden.

Så jag tror Luleå jobbar på en ny forward parallellt som man jobbar med att fixa en eller ett par smidiga utlåningar. Går det ena i lås så löser man snabbt lås nummer två. Går inget i lås, då står vi med det lag vi ser idag. Vad tror ni?

***
Mitt lag just nu för er som är intresserade.

Johan Gustafsson
David Rautio

Johan Fransson - Jan Sandström
Topi Jaakola - Daniel Gunnarsson
Niclas Wallin - Lukas Kilström
Robin Jonsson - Robin Jacobsson

Cam Abbott - Chris Abbott - Toni Koivisto
Sami Sandell - Niklas Olausson - Linus Klasen
Linus Persson - Niklas Fogström - Jens Jakobs
Joonas Vihko - Ville Viitalouma - Anton Hedman

Extraback: Dean Kukan
Extraforwards: Daniel Mannberg och Jonas Berglund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista