Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Därför ska Klasen inte spela med Abbotts

Jag har sett att många leker med Luleås kommande forwardsuppställningar. Det kan jag förstå. Sådant är roligt när inget annat händer. Vad jag noterat är att många vill se nyförvärvet Linus Klasen med bröderna Abbott. Inte jag. Jag ska förklara varför.

För det första:
Linus Klasen är en kille som ska ha mycket puck, en spelare som vill hålla i och hitta smarta passningar till lika smarta medspelare. Bröderna Abbott är inte den typen. Man är mer av den framfusiga kanadensiska typen. Tuta och kör och gå på mål. Jag tror samarbetet skulle skära sig.

För det andra:
Att sätta Linus Klasen tillsammans med bröderna Abbott är att verkligen sätta allt på sin spets direkt. Klasen kommer från en turbulent säsong och är ny. Cam Abbott har inte spelat på en hel säsong. Att räkna med att allt ska klicka direkt mellan dessa tre är att hoppas på för mycket. Får Klasen en tung start med dessa, kommer elaka tungor skrika direkt och självförtroendet på både Klasen och Cam Abbott kan gå ner direkt.

För det tredje:
Cam och Chris Abbott har (kanske omedvetet) alltid sökt kombinationer mellan varandra när man spelat. Mycket gott har kommit av det, men det har också gjort att tredjelänken hamnat lite i bakgrunden, något som absolut inte skulle passa Klasen. Och att bröderna skulle försöka spela ännu tajtare tillsammans denna säsong för att få in Cam i spelet igen ser jag inte alls som en omöjlighet.

För det fjärde:
Om vi vänder på det, bröderna Abbott har när man varit som mest framgångsrika haft en snabb målskytt vid sin sida som bara åker och är beredd på direktskott. Som Joonas Vihko. Och Linus Klasen är inte som Joonas Vihko.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".