Johan Fransson, Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Fransson och KHL

Det blev en liten debatt i helgen om att Johan Fransson möjligen ska över till KHL igen. Vi tar det från början. KHL har en egen draft som påminner om den i NHL. Den skedde i lördags. Sibir Novosibirsk valde att kasta bort i stort sett alla rättigheter man har för att byta till sig rättigheterna till Johan Fransson från Petersburg.

Nu ska man kämpa för att locka Johan Fransson över till den ryska kylan igen. Pengar finns säkerligen. Viljan också, men frågan är om man lyckas.

I dagens NSD håller Johan Fransson dörren öppen för en återkomst i KHL, så det kanske inte är en omöjlighet men om han väljer att lämna Luleå så innebär det två saker.

1) Hans hemlängtan som gjorde att han gjorde allt i sin makt för att en gång lämna KHL känns inte så äkta.

2) Luleå kan få en skälig ersättning i klubbkassan.

Men jag tror inte han kommer lämna Luleå. Inte för KHL. Fransson hade nästan tårar i ögonen och en klump i halsen när han kom hem till Luleå förra säsongen när allt var över i KHL. Jag tror inte han vill vara med om det igen.

***
Amur Chabarovsk draftade Luleås målvakt Johan Gustafsson. Det innebär väl egentligen inget mer än att Amur har rättigheten att vara först på Gustafsson om han vill till KHL. Amur är förövrigt klubben med värst resor i hela världen. Staden ligger i Kina, typ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista