Lars "Osten" Bergström. Foto: Stig Kenne/Scanpix.

En uppdatering med "Osten"

Har precis suttit i telefon med Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström. Jag tänkte delge er vad han har att säga på de punkter som är mest intressanta över läget för Luleå Hockey just nu.

Värvningsfronten:
Oavsett hur det blir med Niclas Wallin så är Luleå väldigt nöjda med den backbesättningen man har, så ska en till spelare in så är det en forward.
- Men inte just nu, vi scannar av läget och köper lite tid just nu.

Jag har under dagen fått uppgifter på att Karl Fabricius ska vara en spelare som är nära ett kontrakt med Luleå, och att det skulle presenteras imorgon?
- Kalle är en fantastisk spelare och kille från länet som vi naturligtvis håller koll på, men mer än så är det inte just nu.

Så han presenteras inte imorgon?
Nej, det gör han inte.

Bröderna Abbotts kamp om att bli svenska medborgare:
- Det är en process som pågår, vi har hört oss för och kollar läget om hur allt funkar. Det är framförallt Cam det gäller eftersom han varit sambo under en längre period, vi får se.

Det är inget som blir klart denna säsong om det nu blir aktuellt?
- Inte innan augusti, det kan bli klart under säsongens gång om allt går igenom, det är ju en lång handläggningstid, vi får se. Det är inget som sker över en natt.

Men ni hoppas på det?
- Vi jobbar på det.

Niclas Wallins skada:
- Han har besvär ännu, även om det blir bättre, vi följer de medicinska råd han får och följer den processen så får vi se vad det blir av det. Men hälsan kommer alltid först.

Johan Fransson och KHL:
- Det betyder ingenting för oss, vi har inget med deras draft att göra.

Så Luleåfansen kan vara lugna, Fransson spelar i Luleå nästa år?
- Ja.

Medlemsmötet nästa vecka:
- Det har ju varit en debatt om tröjorna och sådär men det verkar ha lagt sig lite så det blir nog ganska lugnt på den fronten på mötet.

Och ni presenterar ingen stor värvningsbomb?
- Haha, man vet aldrig vad som händer, men inte vad jag vet idag i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".