Niclas Wallin, lagkapten Luleå Hockey. Foto:Beatrice Karlsson/Sveriges Radio

Nu är vi mitt i...

Det är en onsdag, en vanlig dag mitt i veckan. Det lär väl inte avlossas några större hockeykanoner idag heller, varken från kontoret i Luleå eller på någon annan klubbs kansli. Det brukar vara så när vi är mitt i. För det är där vi är nu.

Mitt i silly-season. Det är ungefär lika långt kvar till Luleå spelar sin första träningsmatch som det var sen man lite snopet tog avsked från den förra säsongen.

***
Annars händer det inte så mycket. Konstantin Komarek har packat ihop sina saker och flyttar från Luleå nu i dagarna efter fyra år i klubben. Han ger en sista hälsning till fansen via sin twitter som jag tänkte hjälpa Komarek med att föra vidare här till er som läser.

"Efter 4 år så blir det att flytta från luleå....vill tacka alla för 4 underbara år och allt jag fick uppleva och alla jag fick träffa, tack också till alla supporter i LHF, hoppas vi ses i framtiden #timeofmylife" 

***
Det blev ingen Fabricius igår, som väntat till slut. Det innebär att "Fabbe" ännu inte har någon klubb kvar och att Luleå fortfarande har en plats öppen om man anser sig behöver värva någon mer för produktionen framåt. För bakåt är man mer än nöjd om vi ska tro sportchefen.

Jag bjuder på ett citat som han gav mig när jag språkade med han för ett par dagar sedan.
– Jag anser att vi har en av Europas bästa backuppsättningar.

Det var inga dåliga ord.


På tal om det så följer nu en personlig spekulation:
Detta om backarna sa han när vi pratade om Niclas Wallins hjärnskakningar och hans symptom. På något vis har jag, när jag tänkt efter, fått känslan att det kan ha varit inledningen på ett försvarstal?

Jag menar, om Wallin inte kommer kunna spela mer, så kommer Luleå med alla sannolikhet inte ändra något på sina backplatser ändå, för man har ju redan "En av Europas bästa backuppsättningar".

Är det så att "Osten" redan har börjat försvara deras agerande om att inte ersätta Wallin för att han fått indikationer på att Wallin inte kommer tillbaka?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista