Foto: Carlos Osorio/Scanpix

Våren är klar!

Idag är det den sista dagen på våren, innan vi officiellt går över till sommaren och därmed närmar oss en underbar höst. Men det händer lite på hockeyfronten trots att det är en bit kvar tills löven blir färgade och det regnar snett.

Först NHL:
Det pratas väldigt mycket om att Nicklas Lidström kommer berätta att han lägger av i den presskonferens man kallat till idag. 42 år. Det är inte konstigt. All respekt och beundran som går att ha, har jag för "Lidas".

Det här beskedet tror jag kan bli en "två-flugor-i-en-smäll-effekt". Jag tänker på Tomas Holmström. Jag tror "Homer" väntade in Lidströms beslut en aning och lägger "Lidas" av så väger det nog över på samm våg för "Homer".

Jag vet att General Managern i Detroit ville behålla Lidström men skära ner ordentligt på Holmströms lön. Jag vet också att man var beredda att ge "Holma" ett lite bättre förslag om det var det som krävdes för att få Lidström att spela ännu ett år. Nu vet i katten hur det blir med något alls av det.

Dessutom har båda bott tillsammans under alla år i Detroit och är nära vänner. Holmström var den första utanför familjen som fick ta del av beslutet. Sånt betyder en hel del.

***
Vad händer hemma i Sverige då? Det ryktades om att Fredrik Warg var i stan. Det var han tydligen inte. Det ryktas om att Jonas Rönnqvist och "Osten" glider runt i en hyrbil i Stockholmstrakten. Om det stämmer vet jag inte, men om så är fallet,undrar vi såklart varför?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".