Tack och hej, Ville Viitaluoma, Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Tillbaka i laget!

Nu är jag tillbaka i Luleå och har försökt skumma igenom vad som hänt under min frånvaro. Jag verkar inte ha missat något av värde. 

Ville Viitalouma och Luleå har valt att avsluta samarbetet. Det har ju varit snack om det en längre tid, om det varit på gång hela den tiden vet jag inte, men mycket pekar på det. För när Viitalouma hittade en ny klubb gick allt väldigt fort.

Frölunda har det jobbigt. Både Pyörälä och Fredrik Pettersson till KHL. Tunga tapp som inte är lätta att ersätta den här tiden på året.

Marcus Nilson till Modo. Det var en härlig smäll. Kul att det sker lite oväntade saker. Tror dock inte på någon jättesuccé för honom.

***
Nu när Viitalouma lämnat så ska Luleå ha in minst en till på forwardssidan. Troligtvis en center för tredje- eller fjärdekedjan. Som jag ser det har Luleå Chris Abbott och Niklas Olausson som solklara centrar för det två första linorna. Niklas Fogström får kämpa om att centra tredje- eller fjärdekedjan tillsammans med den nya. Vem det nu kan vara?

Fredrik Warg pratas det lite om. Kanske, men jag har svårt att se "Osten" och "Rönken" ta in en spelare som öppet önskar spela för Skellefteå, i ett hårt arbetande Luleå. Men jag kan ha fel.

Andra namn?
Niclas Lucenius: Varit på gång förr till Luleå och haft en tung säsong i KHL. Kan användas som både center och forward. Är ung och utvecklingsbar samt har gjort mycket poäng i SM-Liiga tidigare.

Tommi Santala: Tillhör Kloten som har stora ekonomiska problem och kan tvingas att lämna. Har ett digert register och skulle lyfta vilken lina som helst i Elitserien. Är egentligen för bra för att spela i en tredjekedja men kan med sin kvalité kämpa sig upp ännu högre. Vet att Luleå visat intresse för denna spelare tidigare år. Skulle ge Luleå en enorm kvalitetsökning offensivt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".