Johan Fransson, Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Räkna in Fransson!

Jag tror vi kan räkna med Johan Fransson i Luleå Hockey till nästa säsong. Allt annat vore väldigt konstigt. När jag pratade med "Osten" om spekulationerna kring Fransson när dessa blossade upp så var han stensäker på sitt svar.

Kan du lova Luleåfansen att Fransson spelar i Luleå nästa säsong?
- Ja.

Kort och gott. Inget snack om saken där alltså, och den divisen har han hållt fast vid hela tiden, och gör än idag.

Johan Fransson är inne på samma spår i dagens Kuriren. Efter att först ha velat lite på sina svar när rykteskarusellen började snurra så är han nu tydligare. Han räknar med att stanna i Luleå. Anledningen är att han har ett kontrakt och att han trivs riktigt bra.

Det känns som att det är alltför många komponenter som ska spricka för att Fransson ska lämna Luleå. Eller en hel sjörövarbåt med pengar. Jag tror inget av det blir av.

Luleå har släppt Fransson till KHL via NHL en gång förut, och Fransson har längtat hem från KHL till Luleå en gång förut. Det ska väldigt mycket till för att den vändan ska ta fart och hända igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista