Jätteslagsmål, Luleå Hockey-Salzburg. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Kaptenen behövs på planen

 och är obesegrat i European Trophy. Men trots många utvisningar (mest för gästerna där Luleås power play inte imponerade) kändes det som en ganska lugn match.

Tills det hettade till rejält i slutet av andra perioden. Cam Abbott ska ha dragit till gästernas Regier och jättebråket tog fart när Salzburgs kanadensare pucklade på Luleåspelaren som fallit in i österrikarnas bås. Det slutade med matchstraff för de båda, men även för Cams tvillingbrorsa Chris Abbott. Han som nyligen utsetts till ny lagkapten i Luleå.

P4 Norrbottens hockeyexpert  och inte sitta så mycket i utvisningsbåset. Men nu var det nog ansvaret att stå upp för sin bror som tog överhanden, vilket man kanske kan förstå. Men jag tycker nog att det är viktigt att en lagkapten håller sig så pass lugn att han får vara kvar i hallen.

I ledning med 5-2 i en försäsongsmatch (visserligen i European Trophy) kändes det onödigt. Och ännu mer onödigt, om än mer förståeligt, hade det varit om matchen varit mera tät och jämn.


Hur som helst var det en övertygande seger för Luleå, som blir bättre och bättre. För Salzburg fanns nog desto mer att fundera på. Omklädningsrumsdörren var fortfarande stängd (med en bredaxlad, och trevlig, herre på vakt utanför) efter att jag intervjuat såväl Hedman som Fabricius i Luleå och väntade på en kommentar från förre Luleåspelaren Konstantin Komarek.

I morgon utlovas L-G:s syn på matchen, Luleå och turneringen här i bloggen!

/ André Pettersson

Relaterat

Mer om P4 Norrbottens hockeyblogg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".