Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Det lär bli en lång kväll

Här bryts elitseriematchen
0:52 min

”Defensivfabriken” Luleå fick en lidnersk knäpp i lördags. Släppte alla spärrar och gjorde säsongens bästa match mot svenska mästarna Brynäs. 8-1 var i underkant, det kunde ha blivit fler mål mot ett mycket blekt Brynäs.

Johan Fransson och Fredrik Svensson fick göra sina första mål. Linus Klasen dribblade som i fornstora dagar och Niklas Olausson stod för en mängd fina framspelningar. Spelar Luleå så i morgon mot HV71, är det sex säkra poäng.

Sex poäng i morgon, innebär att man bara är en poäng efter HV71. Det lär bli en märklig tillställning. Först spela klart 13 minuter av sista perioden, kanske sudden och straffar. Sedan ladda om och spela en ny match, kanske även den med sudden och straffar. Det lär bli en lång kväll.

Viktigt att vinna första matchen och sedan rida på framgångsvågen i den andra matchen.

/ L-G Niemi

Sveriges Radio sänder såklart båda matcherna i webbradion och appen Sveriges Radio Play från kl 18.55 samt kortrapporter i Sportextra i P4 från kl 19.00.

Kommentatorer, webbradion: Lasse Lundbäck och L-G Niemi, Sportextra i P4: David Zimmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".