Luleå Hockeys Niklas Fogström jublar efter mål mot Frölunda. Foto: Alf Lindberg/Pressbilder.

Luleå vinner med 4-1

Luleå fick en drömlottning i SM-slutspelet. Frölunda har en bra formation, som lagkapten Joel Lundqvist leder. Dessvärre för de goa gubbarna är det inte så mycket mer.

Pebben Axelsson är gammal och trött. Jari Tolsa jobbar på men har tappat speeden. Fabian Brunnström och Fredrik Sjöström har inte blivit de förstärkningar som Frölunda trodde. Backsidan består av stora orörliga backar.

Tränaren Kenta Johansson är petad till nästa säsong och kan inte ha så stor motivation. Möjligtvis kan Frölunda vinna en hemmamatch med 1 2000 åskådare i ryggen. Luleå vinner med 4-1.

Skellefteå kommer att mosa Brynäs med 4-0 i matcher och förnedra förra årets vinnare. Färjestad valde oväntat Modo, vilket förvånar mig.

Färjestad kommer att gå segrande efter en hård holmgång. Linköping kommer att vinna över HV71, som ser ut att vara tempofattiga och omständiga i sitt spel.

Semifinaler blir med andra ord, Skellefteå-Linköping och Färjestad-Luleå. Det kan alltså bli en drömfinal mellan Skellefteå och Luleå.

/ L-G Niemi

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".