Luleå Hockeys Joonas Vihko jublar efter mål mot Frölunda. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Avstängning vore bäst för Vihko

Luleå var bättre i allt i den första kvartsfinalen. Det enda som oroar är Johan Gustafssons målvaktsspel och Joonas Vihkos naiva beteende.

Frölunda är ett sämre lag och kommer inte att rå på Luleå i denna serie. Göteborgarna fick dock en bra tändvätska, efter Vihkos fula tackling på Pebben Axelsson.

Vihko kommer att bli avstängd. Det bästa för Vihko vore om avstängningen kommer omgående, då slipper han åka ner till Göteborg i morgon. Det blir inte roligt för honom annars att beträda Scandinavium, han kommer att vara ett jagat villebråd.

Det finns en tyst regel inom ishockeyn, att inte håna motståndarna. Det Vihko gjorde efter tacklingen på Pebben, var en onödig invit till Frölunda. Hade jag varit Vihko, hade jag kopplat på backspeglarna i morgondagens match. Han kommer inte att göra någon bra match i morgon, eftersom han hela tiden kommer att känna sig jagad och ha ryggen fri.

Johan Gustafsson hade sannerligen inte mycket att göra i gårdagens match, trots det ger han ett nervöst intryck. Det är dags för Luleå att visa vem man tror på som förstemålvakt. Det blir ytterst viktigt i semifinalserien att man har en säker och bra målvakt. Publiksiffran på 5 300 åskådare var märkligt låg.

/ L-G Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".