Luleå Hockey-Färjestad. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Luleå har skickligare spelare

Prologen är avslutad och ingen kommer att minnas nästa år vilka som åkte ur kvartsfinalserierna. Få kommer också minnas vilka som spelade semifinal. Däremot kommer de flesta att minnas vilka lag som spelade SM-finalen.

Nu börjar säsongen på riktigt. Skellefteå börjar i morgon mot Linköping hemma. Det kommer inte att bli en helt lätt uppgift, men Skellefteå kommer givetvis att gå till final. Jag tippar 4-1 i matcher.

Luleå firar långfredag i Karlstad. Luleå måste vinna en match i Karlstad. Lika bra att göra det på fredag och få det överstökat.

Nu blir det en helt annan typ av ishockey. Färjestad är en välorganiserad lagmaskin. Spelar helt annorlunda än Luleå. Går ofta hem med all manskap i mittzonen, där man försöker att få spelvändningar på motståndaren.

Färjestad har många rollspelare. Två norrmän sticker ut när det blir slutspel. Backen Tollefsen och forwarden Bastiansen är rätt typ av spelare i ett slutspel. Bra fysik och jobbar klart i alla situationer. Inte så glamourösa, men ack så nyttiga.

Luleå har skickligare spelare individuellt. Det gäller att Klasen, Olausson med flera kliver fram och bryter mönstret.

/ L-G Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".