Luleå Hockey firar mot Färjestad. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder

Nära en drömfinal

Luleå åker idag ner till Karlstad med ett chartrat plan. Chansen att Luleå går till final med 4-0 i matchserien mot Färjestad, är nu ingen omöjlighet.

Färjestads offensiv har varit en besvikelse. Laget har förvånansvärt svårt att skapa chanser mot ett mycket försvarsstarkt Luleå. Christian Berglund och Mikael Johansson var de enda forwards som hade de rätta intentionerna.

Bröderna Abbott spelar just nu på en hög nivå och låter sig inte luras in onödiga utvisningssituationer. Anton Hedman gör ett bra jobb, men får passa sig för att ta onödiga utvisningar.

Skellefteå har det oväntat svårt mot Linköping. Trots att man dominerar matcherna spelmässigt, har man svårt att få in puckarna. Nu kommer Skellefteå ändå att vinna serien med 4-1 i matcher.

Det är en fröjd att se Skellefteå spela sin offensiva ishockey. Det är bara anfall som gäller. Unga spelare som Petter Emanuelsson och Viktor Arvidsson är hela tiden ett hot.

Vi är nu nära en drömfinal mellan Skellefteå och Luleå.

/ L-G Niemi

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".