Skellefteås Viktor Arvidsson gör mål mot Luleå Hockey. Foto: Alf Lindberrgh/Pressbilder.

Skellefteås forwards är nyckeln

En närmare och nykter betraktelse av finallagen, ger med liten marginal fördel Skellefteå.

Luleå har en bättre besättning i båset. Jonas Rönnqvist, Tomas Berglund och Roger Åkerström är sammansvetsade efter många år tillsammans. Har tydliga roller och vågar motsätta sig mot sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Skellefteå har en rörig besättning i båset med otydliga roller. Vem bestämmer egentligen? Ingen vet, knappast de själva heller. General manager Lasse Johannsons roll är grumlig.

Skellefteås målvakter är bra, men Luleå har nu äntligen en uttalad förste målvakt Johan Gustafsson, vilket innebär att Luleå vinner den matchen.

Luleås backbesättning är av högsta defensiva klass. Offensivt är Skellefteås backar bättre. John Klingberg är guld värd med sitt spelsinne.

Skellefteås forwards är nyckeln till framgången och förklaringen till att man bärgar hem guldet. Många åkstarka och kreativa unga killar, som kan hota på olika sätt.

/ L-G Niemi

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".