Daniel Bellissimo på Luleå Hockeys officiella ispremiär. Foto: Jonas Andersson/Sveriges Radio

Är Daniel Bellissimo en guldmålvakt?

1:19 min

Luleå Hockey tränar åter på is och det innebär att hockeybloggen vaknar till liv. Liv var det kanske inte speciellt mycket av på dagens träning, som jag upplevde som mycket lugn.

Naturligtvis är spelarna fortfarande rejält sega efter tung period med barmarksträning. Till den första träningsmatchen mot Asplöven på torsdag (8/8) lär någon toppform inte ha infunnit sig, men senare ser jag ingen anledning till att Luleå ska göra en sämre säsong än den föregående.

Gruppen känns harmonisk. Intrycket jag får när jag ser och hör laget på nära håll är att laget trivs tillsammans och drar åt samma håll. Dessutom finns en kontinuitet jag tror är viktig. Både på ledarsidan där Jonas Rönnqvist nu gör sin fjärde säsong och i spelartruppen som innehåller nyckelspelare med flera år i klubben.

Den mest märkbara förändringen är förstås den på målvaktssidan. Johan Gustafsson återfinns nu på andra sidan Atlanten, där hans ersättare för övrigt är uppvuxen. Daniel Bellissimo må klinga mycket italienskt och han representerar också sydeuropéerna i landslagssammanhang, men han är en produkt av kanadensisk ishockey.

Bakom sig har han två fina säsonger i svensk ishockey. Först i BIK Karlskoga, som han höll på att spela upp i Elitserien förra våren. När värmlänningarna föll på målsnöret stack Daniel Bellissimo till Timrå och visade att han håller i högsta serien.

Men är han en guldmålvakt? Fundera på det, skriv era åsikter i kommentarsfältet och passa också på att lyssna på intervjun med Luleås nya burväktare.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Jonas Andersson
Sportreporter P4 Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista