Frölunda jublar efter mål mot Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Rönnberg tar Frölunda till toppen

”Nya” Frölunda imponerade och var samtidigt inte speciellt imponerande. Låter motsägelsefullt. I två perioder drev Luleå matchen, men i tredje perioden växlade Frölunda upp och visade spetskompetens.

Det som imponerade hos Frölunda var arbetsinsatsen över hela banan. När till och med Dick Axelsson backcheckar och får spela boxplay, då har det hänt något anmärkningsvärt. John Klingberg är en underbar genialisk hockeyspelare, påminner i mångt och mycket om NHL-backen Erik Karlsson i sitt rörelsemönster.

Forwarden Alexander Wennberg är en kommande storspelare. Roger Rönnberg har förvånansvärt snabbt lyckas förändra sitt Frölunda till ett kommande topplag.

Luleå Hockey gör ingen dålig match. Tvärtom en bra insats, men har svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Problemet är fortfarande att det är bara en formationen som levererar, Klasen, Olausson och Ledin.

Nu är det dags att skaka om i de andra formationerna. Karl Fabricius har gjort EN POÄNG, inget mål, på 20 matcher. Linus Persson är iskall, dags för Abbottbröderna att få en ny lekkamrat. Trenden fortsätter med Bellisimo i målet, laget har svårt att vinna med honom i kassen.

/ Lars-Göran Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".