Luleå Hockey mot Skellefteå. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Luleå har hittat taktiken

Luleå gjorde en kanonmatch och vann rättvist mot Skellefteå. Mycket uppoffrande forechecking och bra målvaktsspel av Mark Owuya.

Luleå har hittat taktiken för att vinna över Skellefteå. Den bygger på att störa Skellefteås backar högt upp i banan och förhindra deras konstruktiva spel.

Skellefteå hade det svårt att hitta bra uppspel, vilket störde deras unga backbesättning. Problemet med detta spel, är att det suger enormt med energi. I ett slutspel med täta matcher, orkar man inte spela så varannan dag.

Luleå spelade på topp, medan Skellefteå kom upp till 75 procent av sitt max. Trots att Luleå vann igår, kommer man inte ha en chans mot Skellefteå i ett slutspel. Skellefteå kom i går med 15 spelare född på 90-talet. Backen Anton Lindholm gjorde en godkänd SHL-debut. Skellefteå fortsätter att låta unga spelare få chansen i hetluften.

Jag blir imponerad av Karl Fabricius hårda jobb match efter match. Han gör ett uppoffrande jobb i det tysta med sin härliga skridskoåkning. I går fick han förgylla sin afton med en avgörande assist till 2-1-målet.

I Mark Owuya har Luleå fått en målvakt som kan vinna matcher. Måste kännas hopplöst för David Rautio som återigen får öppna båsdörren. Först var det Anders Nilsson, sedan Johan Gustafsson och nu Mark Owuya som tagit första spaden från duktige Rautio.

Det var Norrbottens kväll i går. Asplöven vann en viktig match mot Björklöven och skapade sig själva ett gott utgångsläge för framtiden. Nu kan laget återigen börja titta uppåt och har chans att nå play-off, vilket vore en bragd.

/ Lars-Göran Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista