Foto: TT

Skillnaden mellan lagen var inte stor

Mycket bra ishockeymatch mellan Skellefteå och Luleå - i en och en halv period. När Bellemare tryckte in 5-1 dog matchen.

Skillnaden mellan lagen var inte stor, men Skellefteå har spetskompetens på vissa viktiga områden. Skellefteå har en ledare på isen, lagkapten Jimmie Ericsson, vilket inte Luleå hade.

Avsaknaden av kapten Chris Abbott var förödande. Jimmie Ericsson gjorde inte spelmässigt någon större match, men han visade från början vem som bestämmer ute på isen. Han tog de viktiga gruffen på isen och visade därmed sina medspelare målsättningen, att vinna matchen till varje pris. Mycket viktiga detaljer i ishockey, ser löjligt ut men har större betydelse än folk i gemen tror.

Målvakten Mark Owuya hade en dålig kväll på jobbet. Där spelade David Rautio tillbaka rollen som förstemålvakt, han är stabil och någon man kan lita på i alla väder.

/ Lars-Göran Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista