Marcus Fagerudd. Foto: Pekka Kenttälä/Sveriges Radio.

Fagerudd kommer att bli en succé

Ett skadedrabbat Luleå hade inte en chans mot Frölunda. Frölunda spelar en charmig offensiv ishockey och är som iglar på motståndaren.

Ett imponerande lagbygges om Roger Rönnberg skapat på kort tid. Dick Axelsson har aldrig varit så bra som han är nu, jobbar hårt bägge vägarna. John Klingberg flyter fram på isen med total puckkontroll.

Norrmannen Mathis Olimb är en härlig kreatör. Frölunda är absolut en guldkandidat. Kul att se att Luleå släpper fram egna spelare, Kim Lilja gjorde en klart godkänd debut.

Slava Trukhno utmärkte sig återigen på ett negativt sätt, onödig utvisningar som blev matchavgörande. Nu måste tålamodet med Trukhno vara på upphällningen, inte ett enda mål och lojt agerande.

Backen Marcus Fagerudd kommer att bli en succé när han blir varm i kläderna, bra speluppfattning och ett bra skott.

/ Lars-Göran Niemi

L-G Niemi hörs i webbradion och appen Radiosporten Play då han tillsammans med Lasse Lundbäck kommenterar matchen Luleå-Leksand från kl 18.55.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".