Luleå Hockeys förste tränare död

Luleå Hockeys förste tränare säsongen 1977-78, Lars-Åke Sivertsson avled i går. Det året hette vi Groko Hockey. Lars-Åke Sivertsson kom från Brynäs, där han hade varit en framgångsrik spelare. Han var en trevlig person, som dock bara stannade en säsong.

Åren går och den 4 mars är det exakt 30 år sedan vi gick upp i elitserien. Det kommer att manifisteras i samband med hemmamatchen mot Modo. Det ska bli kul att träffa alla gubbarna för kanske sista gången. En del kanske kommer med rullatorer eller andra hjälpmedel.

I morgon går OS-hockeyn i gång för herrarna med alla världens bästa spelare på plats. Kanske för sista gången vi får se alla artister i samma turnering. Det kommer att bli en högkvalitativ turnering på stor rink. Det medför att Kanada och USA kommer att få vissa problem.

Tre Kronor kommer absolut vara med och slåss om de ädlaste medaljerna. Ett intressant lag med en härlig mix av yngre och mer rutinerade spelare.

/ Lars-Göran Niemi

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista