Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio och Claudio Bresciani/TT. Kollage: Sveriges Radio.

”Klantigt av Bäckström och läkaren”

Kanada vinner rättvist OS-guldet i ishockey. Ett mycket imponerande laginsats av ett världslag. Inget kunde ha stoppat Kanada, inte ens om Tre Kronor hade med alla skadade spelare.

Många svenska spelare vek ner sig. Daniel Sedin var en blek företeelse utan sin broder Henrik. Tre Kronor gjorde en helt godkänd turnering.

Henrik Lundqvist visade sig vara en världsmålis. Niklas Kronwall var bästa back, även om Erik Karlsson var den mest spektakulära backen. Jimmie Ericsson gjorde en bra turnering och Marcus Krüger var den största överraskningen.

Turneringen fick en besk avslutning med Nicklas Bäckströms dopningsfall. Märkligt att han och läkaren inte har koll på vilka mediciner som är tillåtna. Klantigt och skämmigt beteende.

/ Lars-Göran Niemi

L-G Niemi medverkar i P4 Norrbotten på tisdag kl 8.30 tillsammans med Leif Gyllefjord, ansvarig för medicin- och dopningsfrågor i Luleå Hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista