Ny vecka - ny dramatik

Man undrar vad som ska hända idag i den amerikanska ekonomin. Varje söndagkväll just nu känns som ett litet äventyr. Som reporter här får man försöka gissa lite var man ska lägga fokus på, vad man ska läsa på om för att vara beredd.

Vilken bank ska falla den här veckan? Hur många miljarder ska Obamaregeringen pumpa in i AIG eller Citigroup? Hur mycket ska arbetslösheten stiga och vilka affärer i kvarteret kastar in handduken och stänger under de närmaste sju dagarna?

Den här recessionen har just nu ingen ände verkar det som. Än så länge har inte Obamaregeringen lyckats pumpa in något självförtroende i marknaden. Det är inte utan att det känns lite oroväckande och sanningen att säga, han kunde ju fått en roligare start på sin presidenttid.

På tal om affärer som stänger. Det är lite sorgligt att se alla tomma affär eller restauranglokaler som dyker upp i mina kvarter på Manhattan mer och mer. Senast i raden att stänga är affären HUS, som sålde skandinaviskdesignade kläder och där några kända svenskar var delägare. Häromveckan stod det LIQUIDATION och SALES, med stora, sorgliga, röda bokstäver på skyltfönstrena och i fredags var det End of Business och allt var tillbommat och stängt.

Ännu en affär var knäckt av krisen. Det är ändå tur att våren har kommit. Under en vecka är det bara fem timmar Sverige när vi nu gått över till sommartid här. Alltid något.

Glad måndag, från New York!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".