Upptrappat våld i Nordirland?

Jag är tillbaka i London och det är en strålande vårdag. Alla vårblommor står i blom i Regents Park och till och med solen värmer lite. Jag var tidigt ute, tillsammans med barn och hund. Vi är nämligen första gången hundvakter(!).

Men jag funderar mest över Nordirland.

Det är alltid intressant att vara där - och den här gången har jag verkligen haft tillfälle att prata med människor som står på olika sidor i konflikten. Jag hamnade på ett tidigt firande av St Patricks day - och där var såväl gamla IRA-män, som f d lojalistiska paramilitärer, politiker och näringslivsmänniskor m fl.

Polisen har nu gjort fler gripanden efter veckans dåd, men det har varit oroligt efter detta. Polisen har attackerats med bl a brandbomber och det talas fortfarande mycket om vad nästa mål är.

De republikanska grupper som vill att Nordirland ska höra till Irland och inte som nu Storbritannien, vill naturligtvis att lojalisterna på andra sidan ska svara med våld.

Flera personer har fått varningar om att de lever farligt...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".