En skådespelerskas död

Alla brittiska medier domineras idag av nyheten om att skådespelerskan Natasha Richardson har dött.

Hon är förmodligen inte speciellt känd i Sverige, trots att hon har gjort ett antal filmer och fått flera utmärkelser. Men många känner förmodligen till hennes mamma , Vanessa Redgrave, och hennes man, skådespelaren Liam Neeson.

Natasha Richardson var bara 45 år och dog efter att ha slagit i huvudet, i samband med att hon tog skidlektioner i Kanada.

Jag försöker som vanligt att gömma undan de värsta rubrikerna och bilderna vid frukostbordet. Barnen är i den åldern att de dras till ämnen som har med död att göra och jag vet inte hur många mornar som råkar börja med diskussioner om olyckor, terrordåd och kanske till och med meningen med livet.

Idag lyckades jag dölja de svarta rubrikerna och istället koncentrerade sig barnen på att de för första gången på länge skulle ha vita, korta sockor på sig till skolan. Inte långa strumpbyxor. - Det är ju sommar nu, säger de.

Själv ska jag bege mig till tidningen The Guardian för att göra en intervju om fotboll. Livet som korrespondent ÄR omväxlande.

Temat är fotbollsvåld och snartkan ni som är intresserade höra mer om detta i programmet P4 granskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista