Give peace a chance!

Som gammal Beatles-fan kändes det rätt stort att stå i det rum där John Lennon och Yoko Ono hade sin bed-in. De låg till sängs mest hela tiden under en vecka. Det var en demonstration för freden.

Rummet var flott. Vit matta, vita väggar, och så den där utsikten som jag sett på så många fotografier. Fast sängen är ny. För tiden har gått, och nu är det precis 40 år sen Lennon och Ono gjorde sin manifestation för freden.

Hotellchefen lyste av stolthet när han förevisade. Fast han blev nog sur när jag hade mage att fråga om det inte är lite väl dyrt att bo i rummet, ungefär 19 000 kronor för en natt. Han gav en lång uträkning över vad det kostar att byta ut den vita mattan var tredje (!) månad och att hålla de vita väggarna fräscha.

Undrar vad John Lennon hade tyckt om att det nu är en stor utställning i den ytterst flotta lobbyn på Hilton i Amsterdam. Fast det var en hel del som tittade på utställningen utan att bo på det dyra hotellet, så alla har ändå chansen.

Inslag i ämnet kommer, förmodligen på måndag, i P1-morgon. Med musik så klart. Har någon toppat Beatles? Tveksamt.

Give peace a chance!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".