En bild säger mer än tusen ord?

När chefen för anti-terrorenheten på Metropolitan Police skulle informera några av regeringens ministrar igår om polisens planerade terrortillslag, så var han oförsiktig. Minst sagt.

Bob Quick klev ur sin bil med en stor bunt hemligstämplade dokument under armen. Det var bara några steg fram till dörren på den klassiska adressen 10 Downing Street. Men tillräckligt långt för att några av landets mest kompetenta fotografer med sina teleobjektiv skulle hinna fotografera dokumenten.

Hemligt står det högst upp på dokumenten - och sedan följer flera intressanta rubriker om de platser där poliser tänker att göra tillslag.

Sannolikt fick polisen tidigarelägga sin operation och det luktar skandal. Polisen har bett om ursäkt för blundern och polischefen har redan avgått.

Det eventuella terrorhotet har nästan kommit i skymundan. Uppgifterna om de tolv gripna är knapphändiga, men det figurerar uppgifter om att det misstänks handla om en terrorcell som eventuellt hade planerat terrordåd med sprängladdningar.

Slutsatsen för polischefer och andra som rör sig i medietäta Whitehall nära premiärministerbostaden, är väl ändå att kanske hålla lite hårdare i sina hemliga dokument.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".