Bo - the First Dog

Strax före midnatt pep det till i mobilen: nyhetsflash från Washington Post. Familjen Obama har fått sin hundvalp!

Presidentfamiljens val av hundvalp har hårdbevakats av amerikanska medier. Barack Obama lovade redan under valrörelsen att döttrarna skulle få en hundvalp efter valet ”oavsett om jag vinner eller inte”.

Sen dess har det spekulerats i vilken hundras det skulle bli (labradoodle eller portugisisk vattenhund?), varifrån hunden skulle komma (köpehund? eller en vovve från ett hem för övergivna hundar?) och vad den eventuella hunden skulle heta (Moses, föreslog döttrarna).

Tiden gick. Ingen hund syntes till i Vita Husets trädgård. Det gick så långt att politiska journalister började spekulera i om Obama brutit sitt vallöfte. Skulle döttrarna inte få någon valp?

Men nu kan Washington Post avslöja att löftet till sist är infriat. Sasha och Malia Obama har äntligen fått sin hundvalp. Den nya medlemmen i presidentfamiljen är en sex månader gammal portugisisk vattenhund som ska heta Bo.

Bo är dock ingen övergiven hittehund, utan en vältränad valp som skänkts till familjen av senator Ted Kennedy. Hm. Man anar hur Obamas stab gnuggat tinningarna för att klura ut hur man ska undvika kritik mot valet av denna priviligierade vovve.

Lösningen? President Obama kommer enligt Washington Post  skänka ett bidrag till ett hem för övergivna hundar i Washington. Så undviker man en politisk hundskandal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".