Finns det internetproblem i Afrika?

På skärtorsdagen dog mitt datormodem. Efter flera upplivningsförsök så vägrade det till slut att svara på varje försök till reset. Att det hände på eftermiddagen innan en långhelg var sällsynt illa tajmat.

Jag hann till telebutiken strax innan de stängde. Köpte det allra sista modemet men av ett helt annat fabrikat än de jag redan har.

Det var lätt att få rätt lampor att lysa, men inte att få internet att fungera. Trots två timmars telefonsupport så startar inte uppkopplingen längre automatiskt. Jag måste först ansluta till det lokala bredbandsbolaget.

Att koppla en andra dator till modemet eller att jobba trådlöst, fungerar inte heller. ”Det är fel på din dator, ring en IT-kille” sa supporten innan han slängde på luren.

Eftersom det är helg så kan jag inte ringa modemtillverkaren för att öppna datorn för trafik till Radiohuset i Stockholm OCH använda internet på samma gång. Så för internet får jag nu använda den bärbara – med ett modem som jag betalar extra för.

Telefonbolag och modemtillverkare måste tjäna stora pengar på att krångla till det för användarna.

Tisdagens viktigaste uppgift blir att passa telefontiden hos modemtillverkaren. Och att ringa tillbaka till bredbandsupporten.

Sen måste jag gå till min sangoma och be om muti, om det nu finns nån medicin som skyddar från fortsatt otur med datormodem och internetuppkopplingar.