Stort intresse för domen i franska medier

Domen i Pirate Bay-målet har fått stor uppmärksamhet utomlands. I Frankrike har alla stora tidningar rapporterat om domen i dag på sina nätupplagor.

I Frankrike är uppmärksamheten stor kring domen i Pirate Bay-rättegången.

Fransk radio rapporterade om domen mot de fyra svenskarna bara några minuter efter att den blivit känd och alla stora franska tidningar skriver också om domen på sina nätsidor.

”Det är extremt hårt straff”, skriver till exempel tidningen Le Point i en artikel högst upp på sin nätsida.

Nyligen röstade det franska parlamentet oväntat nej till en hårdare lag om fildelning. Enligt förslaget skulle en särskild myndighet kunna beordra nätleverantörer att stänga av de som fildelade upphovsrättsskyddat material.

Både Socialistpartiet och konsumentorganisationer hade kritiserat förslaget, med hänvisning till internetanvändarnas privatliv.

President Nicolas Sarkozy, har satt en ära i att stoppa den illegala fildelningen, och den 29 april ska det franska parlamentet rösta om ett omarbetat lagförslag mot fildelning.

Anja Sahlberg, Strasbourg
anja.sahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".