Sweden rules?

Överallt under helgen har jag stött på svenskar. Cirka 700.000 svenskar rester varje år till Storbritannien - några av de råkade komma i min väg i helgen.

När jag åt lunch i lördags i  Notting Hill satt tre blonda svenskor vid bordet intill. Ingen av de ens höjde på ögonbrynen när självaste David Cameron kom strosande mitt i folkvimlet, tillsammans med sin lilla dotter.

- Titta, sa jag till min svenska vänner som var på besök, här kommer förmodligen Storbritanniens näste premiärminister.

En stund senare lämnade jag barnen på ett kalas. En rysk klasskompis firade sin 7-årsdag på en italiensk restaurang på Kings Road. Själv hade jag siktet inställt på några skoaffärer i närheten.

I första butiken snubblade jag nästan över två unga svenska tjejer som glatt provade det ena paret efter det andra.

I den andra butiken hoppade jag nästa till, när någon med svensk klang i rösten ropade ”Maria”. Men det visade sig bara vara två svenska vänninor som var upphetsade över butikens fyndpriser.

I en tredje butik är också svenskar. Själv lyckas jag inte köpa en enda sak, inte ens ett par svarta högklackade.

På bussen hem hör jag också svenska, då börjar jag bli riktigt matt.

På kvällen går jag på en form av kabaré/cirkus-föreställning: La Clique. Inte en svensk långt ögat når, ja, förutom vi fyra svenska kvinnor som var där tillsammans alltså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".