Helt fel klädsel

Fiatchefen Marchionne har uppenbarligen förvirrat folk här i Tyskland, inte bara med sitt bud på Opel, utan också med den egna uppenbarelsen. När han kom till förhandlingar med regeringen i Berlin häromdagen så hade han inte som brukligt kostym på sig, utan tröja och skjorta. ”Som om han skulle träffa sina kompisar i skidstugan eller lägga ett par köttbitar på grillen nere vid sjön”, säjer en stilrådgivare till Süddeutsche Zeitung.

Rådgivaren anser att Marchionnes klädsel ger intrycket att Fiat inte är seriöst och att VD:n inte menar allvar. Istället borde fiatchefen förhandla iförd italiensk businesskostym.

”Jag rekommenderar blått, svart eller grått, därtill vit skjorta och en prickig eller randig slips”, säjer rådgivaren till Süddeutsche Zeitung.

Marchionne bör alltså sätta på sig makthavaruniformen. Konstigt att stilrådgivaren inte har några synpunkter på håret. Det flyger misstänkt fritt ovanför pulloveraxlarna. Knappast en seriös frisyr. Vem vill sälja en begagnad bilkoncern till den mannen?

Och apropå fel kläder: En annonsör har satt upp en tecknad Merkel i underbyxor och BH på husgavlarna. Folk skrattar. Ännu ett problem att hantera för partistrategerna i CDU.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".