Häxjakt på politiker?

Håller hela granskningen av brittiska politiker på att gå för långt? Ja, tycker säkert många parlamentsledamöter men också en del andra.

Författaren och litteraturkritikern Joan Smith skriver i The Guardian att hon mår illa av det hela, att hon blir trött på hysterin. - Människor har invaggats i tron att vi leds av en korrupt politisk klass och detta är nonsens, skriver hon.

Men det finns också andra som tycker att tidningen The Daily Telegraph borde dra ner sitt tempo en aning. Under nästan hela maj månad har förstasidan täckts med nya avslöjanden och alla andra medier har hakat på.

Jag pratar med en av mina politiska kontakter och han suckar, men är ändå glad över att inte sitta i underhuset. - Fast alla vi politiker drabbas av människor misstro just nu, säger han.

Nya regler har delvis redan införst för kvitton och redovisning i parlamentet och alla partier föreslår stora politiska förändringar. Kanske får de också leta efter nya politiker, för en hel del har aviserat att de kommer att hoppa av.

Konservativa Tories efterlyser t ex människor med god moral som är intresserade av att vara med och förändra det politiska systemet. Den som är intresserad kan slå en signal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista