Från rampljus till sjukhus

Jag var en av 18 miljoner TV-tittare i helgen. Vi tittade alla på finalen av talangtävlingen Britain´s Got Talent och är ni det minsta intresserade så vet ni förmodligen att den största nyheten var den som INTE vann, nämligen Susan Boyle.

Susan Boyle var favorittippad och över 100 miljoner människor hade sett klippet med henne på YouTube. Uppmärksamheten kring henne hade varit enorm, kanske lite väl mycket för någon som annars lever ett tämligen tillbakadraget liv med sin katt hemma i Skottland.

När det stod klart att dansgruppen Diversity hade vunnit, önskade hon vinnarna lycka till. Men hon verkade ändå lite tagen och drog upp den långa, glittriga klänningen kanske en aning för långt och visade sina ben innan hon klev av scenen.

Knappt ett dygn senare blev Boyle återigen rubrikernas kvinna. Polis kallades till hennes hotell och sedan blev det ambulansfärd till ett sjukhus i norra London. Diagnosen är att hon är känslomässigt överansträngd bl a. Och vem kan klandra henne, tänker jag, efter att ha haft brittisk press i hälarna under halva våren.

Premiärminister Gordon Brown har redan kommenterat det hela och hoppas att hon snart återhämtar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista