Bush i fritt fall

Vad ger man i födelsedagspresent till en riskbenägen åttiofemåring, som redan verkar ha allt?

Ett fallskärmshopp, förstås. Det var iallafall vad ex-presidenten George Bush fick på sin födelsedag idag.

Bush den äldre kastade sig ut från ett flygplan på 3200 meters höjd, och gjorde ett tjusigt tandemhopp tillsammans med en betydligt yngre fallskärmskollega. Paret gjorde en perfekt landning intill ex-presidentens sommarhus i Maine. Där väntade ex-presidentens fru Barbara, sönerna Jeb och George Bush den yngre samt ett stort medieuppbåd.

George Bush den äldre har en tendens att fira högtidsdagar genom att kasta sig ut från flygplan.

Han hoppade fallskärm både på sin 80-årsdag och på sin 75-årsdag.

Och gissa vad Bush gjorde när hans presidentbibliotek öppnade igen, efter renoveringen 2007? Jepp, han drog på sig fallskärmen förstås. Att han just gjort en höftoperation hindrade inte den tidigare presidenten från att åter kasta sig ut i ett tandemhopp.

- Ålder är inget hinder. Ut och njut av livet, sa 85-årige Bush när han dunsade ned från himlen idag.

Samtidigt rapporterar nyhetsbyråerna om en annan åldrad ex-president.

Jimmy Carter är i Syrien idag, och lobbar för att USA ska lyfta sina sanktioner och återinrätta sina diplomatiska förbindelser med Damaskus. Carter reser som en skottspole i Mellanöstern, och har kontakter med alla parter i den såriga konflikten. Bara den här veckan träffar han Hamas-ledare, Israels president och ledare i Gaza. De senaste åren har han ägnat den mesta av sin tid åt enträget diplomatiskt arbete i kulisserna, med fokus på Israel-Palestina.

I oktober fyller Jimmy Carter 85 år.

Jag vet inte hur han ska fira sin födelsedag. Men något säger mig att Carter inte kommer att ägna högtidsdagen åt att hoppa fallskärm i direktsändning.