Midsommarläsning?

Det är svårt att frigöra sig från skandalen med de brittiska politikernas kostnadsersättningar. Tro mig, jag försökt att ägna mig åt annat.

Efter att tidningen The Daily Telegraph lyckades komma över information om vilka kostnader som parlamentsledamöterna krävde att skattebetalarna skulle stå för, har det varit många veckor med uppgifter om vallgravar, ankhus, badkarsproppar, exklusiva pennor och kostnader som inte ens existerade.

När nu parlamentet på egen hand började att lägga ut uppgifterna på sin hemsida, kom kritiken som ett brev på posten. Många uppgifter var nämligen överstrukna eller borttagna.  Av säkerhetsskäl, som det sägs.

Men ändå - den brittiska allmänheten har nog fått en ganska bra inblick i vad som har skett de senaste åren. 200 politiker tvingas nu också att betala tillbaka pengar som det har visat sig att de felaktigt har fått i ersättning, däribland Gordon Brown, oppositionsledarna David Cameron och Nick Clegg.

För den som inte vill stirra sig blind på alla svartmarkerade rader på nätet, så utlovar nu  The Daily Telegraph en bilaga där man kan läsa om alla kvitton och avdrag. Helgen tycks vara räddad.