Obamas fördömanden nu även på farsi

Uppdaterad: 03:00
Vita huset i Washington har lagt ut en video på sin hemsida där president Barack Obamas kommentarer om Iran simultantolkas till farsi. Videoklippet innehåller även Obamas inledande ord på farsi från presskonferensen i går kväll. 

Obama höjde på tisdagskvällen tonläget mot den iranska regimen.

Det var på en presskonferens i Vita Huset som Barack Obama sa att han kraftigt fördömer de orättfärdiga handlingar den iranska regimen utsatt demonstranterna i Iran för. Presidenten sa också att tillsammans med det amerikanska folket sörjer alla oskyldiga liv som gått till spillo.

Obama underströk att USA och det internationella samfundet är bestörta och upprörda över de hot, det våld och de gripanden som skett de senaste dagarna.

Barack Obama har inte använt ett sådant starkt språk när han tidigare har kommenterat valet. För det har han blivit hårt kritiserad av vissa republikaner för att vara allt för vek mot Iran.

På presskonferensen betonade Obama återigen att USA inte lägger sig i Irans inre angelägenheter. Men han sa också att det finns betydande frågor kring valets legitimitet.

Klas Wolf-Watz, Washington
klas.wolf-watz@sr.se