We´ll meet again

Det är svårt att lämna London, tycker jag efter de tre år som jag har bott här. De senaste veckorna har varit enormt vemodiga och varje gång jag har gjort något eller mött någon, så har jag tänkt att detta kanske är sista gången. Till och med det enklaste besök på posten i kvarteret blir ett slags farväl.

När jag växlar några ord med portvakten eller vår trevlige gatustädare i kvarteret, så tänker jag detsamma.

När skolan tog sommarlov förra veckan bar jag mörka solglasögon hela vägen hem, lätt snyftandes. Så många människor man hinner träffa och lära känna på några år, slår det mig. En visit till av någon familj från skolan som i stort sett krävt att få komma på te och lämna presenter och lyckönskningar, och jag brutit ihop.

Jag hade förra veckan förmånen att träffa journalisten och författaren Stefan Andhé, två dagar i rad. - Jag ser en melankoli i dina ögon, sa han till mig. - Melankoli, nästan fnös jag...jag som ständigt håller på att gråta på grund av alla avsked.

Jag är dålig på avsked, har jag kommit fram till och väljer istället att som i sången säga: We´ll meet again.

Och för alla er som åker hit, eller någon annanstans i Storbritannien, så säger jag det igen: ta er tid att strosa, vik av från det stora shoppingstråket och prata med människor som bor och lever här. Det kommer ni inte att ångra, jag lovar.