Alla omkom när plan kraschade i Iran

Resterna efter det passagerarplan som störtade i morse i nordvästra Iran har nu påträffats. Planet störtade med 168 personer ombord. 

Anhöriga och nyfikna söker i blåsten i den stora krater som bildats där planet, det ryskbyggda Tupolev, störtade i morse med 168 passagerare ombord - alla omkom. De flesta var armenier och georgier.

På iransk tv visas bilder av trasiga id-kort och kläder som ligger utspridda i det bergiga området där planet strax efter starten försvann från alla radarskärmar och kraschade.

Planet tillhör det rysk-iranska flygbolaget Caspian Airlines och var på väg från Teheran till Armeniens huvudstad Jerevan och exakt varför det störtade är fortfarande oklart. Vittnen på plats berättar att de har sett planet explodera i luften, för att sedan dyka nedåt mot marken.

Iran har de senaste åren drabbats av flera svåra flygolyckor och iranska myndigheter skyller på USA:s handelsembargon, som stoppar import av reservdelar och försvårar underhållet av landets ålderstigna flygplansflotta.

Det är dock inte säkert att just det problemet gäller dagens krasch. Caspian Airlines har till hälften ryska ägare och borde inte ha några problem med att underhålla flygplanen.

Lotten Collin
lotten.collin@sr.se