Två döda i nytt Spanien-attentat

Uppdaterad: 17:22
En sprängladdning har detonerat på Mallorca utanför en av det spanska civilgardets förläggningar. Minst två civilgardister dödades i explosionen i orten Calvia. Spanska myndigheter stoppade all flyg- och sjötrafik från Mallorca efter attentatet.

– Det här verkar vara direkt riktat mot myndigheterna, inte mot turister i området, säger Marie Malmros som är informatör på Fritidsresor.

Spanska medier misstänker den baskiska separatistgruppen ETA ligger bakom attentatet. Gruppen tros också ligga bakom gårdagens sprängattentat i norra Spanien, där ett 60-tal personer skadades. Då detonerade en bilbomb riktad mot civilgardet i staden Burgos.

Dagens explosion inträffade några kilometer från den plats där den spanska kungafamiljen firar semester. Men Fritidsresor har för närvarande inga planer på att göra några inskränkningar i sin trafik på Mallorca.

– Det går alltid på experternas bedömningar, i det här fallet UD, och dem följer vi. Är det så att man anser att det är fara för någon avråder man och då ställer vi in trafiken.

Och det har ni inga planer på att göra just nu?

– Inte som det ser ut nu, nej, säger Marie Malmros på Fritidsresor.

Jonas Fredén
jonas.freden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista