Mitt i en filminspelning

New York är ändå lite häftigt. Det måste man konstatera då och då. I går kväll började gatan utanför min dörr i the West Village tömmas på bilar och illröda koner placeras ut på alla parkeringsplatser. Lite senare skedde likadant uppe i korsningen bilägare som inte åtlydde flyttuppmaningen, fick helt vackert se sina bilar bli bortbogserade.

I skrivande stund är gatan, liksom korsningen strax öster om ingången och kvarteren norr och söder om Washington Street snart helt tömda på bilar. Och här och var sitter nu brandgula lappar om vad som ska hända.

Nej, det är inte reparationer, det är inte demonstrationer och det är inte städdag på gång. Nej, det är dags att inse att jag bor mitt i en filminspelning och inte i inspelningen av vilken vilken film som helst. Det är en scen ur den kommande storfilmen Wall Street 2, uppföljaren till Wall Street med Michael Douglas som slipad finanshaj som hade premiär i slutet av 80-talet, som ska tas här utanför SR:s lägenhet i New York.

Och Michael är med även den här gången. Och Oliver Stone regisserar. Så idag måndag är det nog läge att stanna hemma och titta när de dyker upp utanför fönstret, mr Douglas och mr Stone och de andra. Kanske ska man passa på och bjuda in herrarna på en kopp kaffe?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".