1 av 2
Elvis lever! Foto: Scanpix
2 av 2

Nu är det bara Elvis kvar

Nu har jag snart sett dom alla. Min ungdoms rock- och popidoler. Jag såg dom aldrig då, men via vinylsinglar blev dom en del av mitt liv. Och nu, likt en fågelskådare som sätter ett kryss i fågelboken för varje ny bevingad vän, kryssar jag femtio- och sextiotalets stjärnor en efter en.

Senast i raden är Cliff Richard & The Shadows. Dom firar sitt femtioårsjubileum som artister med en världsturné och i veckan var dom i Helsingfors

Cliff  Richard fyller sjuttio nästa år. Det kan man inte tro när man ser honom fara omkring på scenen och ge allt den vältränade kroppen och rösten har i ”Move It”,”Living Doll”, ”Do You Wanna Dance”, "Bachelor Boy" och alla dom andra skivsuccéerna.

Och gitarristen Hank Marvin i The Shadows är inte mycket yngre han, men ”Apache” låter fräschare än någonsin.

För några månader sedan kryssade jag Paul Anka (ja, Anna var också med). Han har hållit på i över femtio år. Men med ”Diana” trollband han publiken vars medelålder var sådär sextio år.

Kryssade är också bland andra Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Little Richard, Tommy Steele, Wanda Jackson och Johnny Cash.

Så nu är det egentligen bara Elvis kvar för en komplett krysslista. Vadå? Vadå död? Elvis död?

Nej, nej, Elvis lever. Nästa år fyller han sjuttiofem. Och Frank Sinatra var väl närmare åttio innan han lämnade scenen. Så ännu har jag inte gett upp hoppet.

Elvis lever!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".