Hillary Clintons första besök i Kabul. Foto: Musadeq Sadeq/Scanpix.
Afghanistan

Hamid Karzai svärs in som president

Afghanistan befinner sig i ett kritiskt skede. Det konstaterade  USA:s utrikesminister Hillary Clinton när hon kom till Kabul för att vara närvarande när Hamid Karzai på torsdagen svärs in på posten som president ytterligare en mandat-period.

Det är första gången Clinton besöker Afghanistan och hon sa också att nu är det ett tillfälle för Karzai att visa att han tänker se till att livet förbättras för den afghanska befolkningen.

Clinton har tidigare uttalat kritik mot korruptionen i Afghanistan och häromdan krävde hon att president Hamid Karzai inrättar en specialdomstol och en särskilt kommission mot korruption.

Bland övriga utländska representanter som kommer till torsdagens installations-ceremni i Afghanistan, finns grannlandet Pakistans president Asif Ali Zardari och Storbritanniens och Frankrikes utrikesministrar David Miliband och Bernard Kouchner.

USA:s president Barack Obama sa på onsdagen att han har för avsikt att se till att kriget i Afghanistan avslutas innan han lämnar presidentposten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".