Snökaos i DC

Just när vi trodde det var över...så kommer ännu ett snöoväder. Och dagens snöstorm här i Washington ser ut att bli ännu värre än snöfallet i helgen.

Snön vräker ner och meteorologerna rapporterar upphetsat om nya rekord och historiska snömängder.

Washington har ingen större vana vid snö, och nu är staden komplett lamslagen av ovädret. Gatorna är tomma, inte en bil i sikte. Några plogbilar syns inte heller till - det är för dåligt väder för att plogbilarna ska kunna köra, meddelade en myndighetsperson i lokalnyheterna imorse.

Vinterdäck är ett okänt begrepp här.

Det ligger knäckta träd överallt, även här på vår lilla gata. Räddningstjänsten kommer inte fram på grund av all snö. De flesta affärer och arbetsplatser är stängda. Kongressen har lagt ner arbetet, liksom kommunala och federala myndigheter.

Skolorna har varit stängda sen i fredags, och lär vara stängda hela resten av veckan. Barnen jublar förstås. Vi föräldrar är inte riktigt lika exalterade.

Ute på Wisconsin Avenue glider folk fram på skidor och travar med stora snöskor på fötterna. Jag höll på att trampa på två glada studenter som lagt sig i en snödriva, mitt i den vanligtvis hårt trafikerade korsningen nere vid Wisconsin Avenue och M Street:

- Tänk att man kan ligga mitt på gatan, mitt i DC! Det här ska vi berätta för barnbarnen! sa de glada studenterna, och låg lyckligt kvar i snödrivan och fnissade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".