1 av 8
Ung stenkastare gör sig redo att attackera indiska säkerhetsstyrkor som patrullerar Srinagar. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio
2 av 8
Redo att kasta sten mot indiska säkerhetsstyrkor. Indien säger att hundratals poliser och soldater skadats av stenkastningen i Kashmir. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
3 av 8
Kommendant Prabhakar Tripathy leder en indisk paramilitär bataljon i Srinagar. Han säger att indiska styrkor gör allt för att undvika civila dödsoffer, och bara öppnar eld i yttersta självförsvar.Han säger att de flesta dödsfall uppstått när indiska styrkor beskjutits av beväpnade separatister. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio
4 av 8
En sörjande håller fram en bild på tvåbarnspappan Fajaaz, som dödades i september av en förlupen kula från indiska säkerhetsstyrkor. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
5 av 8
Hilal visar en bild på sin dödade bror. Han träffades av en kula under en sammandrabbning mellan stenkastare och säkerhetsstyrkor i Kashmir. Omkring honom sörjande vänner och släktingar som samlats för att ge varandra tröst. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
6 av 8
Hilals bror dödades av en kula från indiska säkerhetsstyrkor; han säger att brodern bara gått ut på gatan för att titta på en sammandrabbning mellan stenkastare och säkerhetsstyrkorna i Kashmirs huvudstad Srinagar. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
7 av 8
Pojkar kastar sten mot indiska säkerhetsstyrkor i Kashmirs huvudstad Srinagar. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio.
8 av 8
Pojkar i Srinagar, Kashmir, kastar sten mot indiska säkerhetsstyrkor. Foto: Nils Horner/Sveriges Radio

Stenkastande ungdomar står nu för kampen i Kashmir

I Kashmir har separatister slagits mot indiska styret i decennier. Men medan våldet från militanta grupper, en del backade av Pakistan, nästan helt försvunnit är det nu i stället stenkastande ungdomar och gatuprotester som lett till blodsspillan. Fler än 100 kashmiriska civila har dödats av säkerhetsstyrkorna, i vad som är en växande kris för indiska regeringen. Reportage av Nils Horner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".