USA-bloggen

Saker fryser inne

I dag skulle JAG egentligen ha blivit intervjuad, av en lokal radiostation i Provo. Men det frös inne. 

En annan sak som frös inne var att jag skulle ha träffat ett antal postanställda för att tala om deras fackliga strid för att rädda sina jobb. Men chefen förbjöd intervjuerna eftersom de skulle ha ägt rum på arbetstid.

I stället...

...besökte jag en frivilligorganisation som arbetar för att hjälpa fattiga i Provo, ett stort problem. Till exempel lever två av tre personer i åldern 18-24 år i staden under den officiella fattigdomströskeln. Den ekonomiska krisen har gjort att också många som för bara några år sedan levde ett behagligt medelklassliv nu måste be om hjälp med mat.

Efter lunch lämnade jag Provo och åkte norrut. När jag passerade Salt Lake City tänkte jag den här gången (det är ju trots allt en resa ett år före presidentvalet) på Jon Huntsman som en är en av de republikanska presidentkandidaterna, tidigare guvernör i Utah, också (liksom Mitt Romney) mormon, och dessutom f d amerikansk Kina-ambassadör. Men han ligger sist i opinionsundersökningarna, han är inte tillräckligt konservativ för dagens republikaner. Kanske inriktar han sig på valet 2016. 

Fortsatte sedan mot nordöst och in i Wyoming - ett helt otroligt oändligt öppet landskap, inga träd, inga människor, här och där hjordar med biffkor. Och många truckers på landsvägen.

Avslutade kvällen med en öl på en bar i Rock Springs. Stället var som rena schablonbilden. Alla män hade kepsar och på TV-skärmarna visades amerikansk fotboll.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".