Mellan Missouri och Iowa. Foto: Ginna Lindberg/SR

Prisa radion!

Vägsträckan mellan St Louis i Missouri och Des Moines i Iowa är vacker, men ganska enahanda. Mil efter mil av vidsträckta majsfält och allt längre mellan tätorterna. Jag passerade staden Hannibal, som är känd som Mark Twains hemstad. Här finns förstås ett Mark Twain-museum och mängder av charmlösa motell med namn som anspelar på Tom Sawyer.

Så fort jag passerade delstatsgränsen till Iowa så dök det upp politiska budskap ute i majsfälten. Jättelika skyltar proklamerade "Abort är mord" och liknande. Abortmotståndet är mycket stort i Iowa och den kristna högern är stark här.

Utmed interstate 34 fanns det inte mycket att vila ögonen på, förutom majsfält och abortskyltar. Tur att jag har radion som sällskap under de långa bilresorna. Jag rattar in lokala pratprogram och countrykanaler, men mest av allt njuter jag av NPR, den amerikanska public service-radion.

Mina favoriter är det dagliga ekonomiprogrammet Marketplace, som lyckas göra ekonominyheterna både rafflande och begripliga, och All Things Considered, som påminner om vårt svenska Studio Ett i P1. Och så älskar jag helgprogrammet Cartalk. Två underbara Boston-bröder i 70-årsåldern som gör världens roligaste bilprogram. Lyssna! http://www.cartalk.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".