USA-bloggen

Sämsta frukosten hittills

Sämsta frukosten hittills! Äckliga söta flingor! Inga ägg. Och ingen bacon. Svampigt bröd och muffins. Jag börjar längta efter mina pumpernicklar i New York.

Idag har bilen fått vila. Jag har haft lyxen att bli skjutsad runt i Rapid Caity. Anledningen till att jag är här är att Rapid City är en av de städer i USA som har absolut lägst arbetslöshet. Vi journalister beskylls ju ofta för att bara komma med negativa nyheter så jag tyckte att det kan vara bra och komma med en positiv motvikt.

En förklaring till den bra jobbsituationen. är att staden är en turistmagnet. Inte långt härifrån ligger nämligen Mount Rushmore. Det kanske inte säger så mycket. Men det är de där jättestatyerna uthuggna ur själva berget av fyra amerikanska presidenter, deras huvuden: George Washington, Thomas Jefferson, Theodeore Roosevelt och Abraham Lincoln. För patriotiska amerikaner är det en vallfärdsort och det ger alltså sysselsättning för många i Rapid City.

Facket framför förstås att mycket av jobben i staden är låglönejobb så enligt dem är läget inte lika ljust som det verkar.

Den första jag intervjuade idag hette Nordstrom, utan prickar. Den sista Larson. Man träffar på ganska många med svensk bakgrund här i norra USA.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".